2016 Jaar van het Boek

Het Jaar van het Boek is het Jaar van Alles en Nog Meer. Want een boek voert je mee in zinnenroes en woordenstroom en geeft je duizenden verhalen.

Deze mooie quote komt van Aad Meinderts, Directeur Letterkundig Museum.

Het Letterkundig Museum, Bijzondere Collecties, de Koninklijke Bibliotheek, de Leescoalitie, Stichting CPNB, Stichting Lezen en Stichting Lezen en Schrijven zijn samen de initiatief nemers van: 2016 Jaar van het Boek.

Op 4 januari 2016 om 16:00 uur is de aftrap gegeven door Jet Bussemaker, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, in de Bibliotheek Amstelland / Boekhandel Venstra te Amstelveen.  En Nico Dijkshoorn bracht een Ode aan het Boek.

De gebruikelijke campagnes die het hele jaar gevoerd worden krijgen een extra feestelijk tintje. Maar er worden ook extra dingen georganiseerd zoals o.a. vanaf eind april tot en met eind september vindt de Verkiezing van het Belangrijkste Boek plaats met aansluitend een groots boekenfestival. Nederland en Vlaanderen zijn gastland op de Frankfurter Buchmesse (een van de belangrijkste boekenbeurzen ter wereld). Er komt een literair benefiet in de Stadsschouwburg Amsterdam, waarvan de opbrengst besteed zal worden aan kinderen van vluchtelingen in Nederland om te zorgen dat zij de juiste boeken krijgen.
Alle activiteiten zijn te vinden op: http://www.2016jaarvanhetboek.nl/activiteiten-overzicht/.

Een ludieke actie is ook Bookshelfie. Iedere maand wordt onder de inzendingen een boek verloot. En de leukste inzendingen worden op de site gepubliceerd.

Ook wordt het onderwijs betrokken bij 2016 Jaar van het Boek. Om de waarde en het plezier van lezen te stimuleren.

Uiteraard zullen wij u over de activiteiten gedurende het jaar blijven informeren via Facebook en Twitter.

2016 Jaar van het Boek