Boeken voor bij de open haard!

BoekWijzer vond het weer hoog tijd om een update te geven van een aantal nieuwe boeken die de komende maanden uitkomen. De donkere dagen komen er weer aan. U kent dat wel open haard aan, wijntje erbij en dan in een goed boek duiken. We hebben deze keer voor Literaire Romans gekozen. De redactie wenst u veel leesplezier!

Boekcover1. De Vrouw des huizes
Genre: Historische roman
Auteur: Laura Frantz

Waar gaat het boek over:
1783. Tot vreugde van Sophie Menzies, die financieel aan de grond zit, is de Amerikaanse Revolutie eindelijk voorbij. Als haar buurman generaal Seamus Ogilvy terugkeert naar Tall Acre, hoopt ze dat er betere tijden zullen aanbreken. De generaal is nu weduwnaar en naarstig op zoek naar een moeder voor zijn dochtertje. Gezien haar situatie, stemt Sophie in met Seamus’ huwelijksaanzoek en voor even lijkt dat de beste oplossing voor allebei. Maar als, zonder waarschuwing, een vrouw opduikt die een geschiedenis met de generaal heeft, wordt het geluk van de kersverse familie sterk op de proef gesteld. Wie is nu de rechtmatige vrouw des huizes?

Boekcover2. Vrij als water
Genre: Literaire roman
Auteur: Charles Martin

Waar gaat het boek over:
‘Vrij als water’ van Charles Martin is een verhaal over een noodlottige ontmoeting die leidt naar vergeving en liefde. Charlie Finn heeft zich al vanaf zijn zestiende zelf moeten redden. Dankzij zijn hoge IQ kreeg hij een beurs aan Harvard, waar hij leerde overleven en gedijen op de rand van de bevoorrechte maatschappij. Die kunst komt nu uitstekend van pas bij zijn lucratieve ondernemingen. Als hij keuzes maakt die verwoestende gevolgen blijken te hebben, reist hij in gewetenswroeging af naar Centraal-Amerika. Daar wonen de mensen die betaald hebben voor zijn acties, onder wie een vrouw en haar dochtertje. Charles Martin weet zijn lezers tot het einde toe te boeien met een verrassende samenloop van verhaallijnen.

Boekcover3. Nehemia bouw op Mij
Genre: Historische roman
Auteur: Lynn Austin

Waar gaat het boek over:
In de bijbels-historische roman 'Nehemia, bouw op Mij' vertelt bestseller auteur Lynn Austin het verhaal van Jeruzalem: van een ruïne tot een prachtig bloeiende stad.
Als hij hoort dat de muren van Jeruzalem zijn afgebroken en dat de poorten zijn verbrand, raakt dat Nehemia, de schenker van koning Artaxerxes in Perzië, diep. Hij bidt tot God om hulp en wordt gehoord: de koning geeft hem toestemming om naar Jeruzalem te reizen en de muren van zijn stad weer op te bouwen. Maar Nehemia heeft geen idee van de gevaren die hem wachten. De leiders van de omringende volken tonen zich brute vijanden, die samenspannen en aanslagen beramen om hem te vermoorden en de wederopbouw zo een halt toe te roepen. 

Boekcover4. Eva
Genre: Literaire roman
Auteur: William Paul Young

Waar gaat het boek over:
Wanneer een zeecontainer aanspoelt op een eiland tussen onze wereld en de volgende, vindt John de Verzamelaar daarin een jonge vrouw: Eva - zwaargewond, bevroren, ternauwernood in leven. Met hulp van Genezers en Weters ziet hij toe op haar herstel. Hij ontdekt dat de genetische code van het meisje haar verbindt met elk bekend menselijk ras. Ze is een meisje uit de profetieën, maar niemand weet precies wat haar redding betekent.

Boekcover5. Aan zijn voeten
Genre: Literaire roman
Auteur: Tessa Afshar

Waar gaat het boek over:
‘Aan zijn voeten’ van Tessa Afshar vertelt over de geschiedenis van Ruth en Boaz: het liefdesverhaal dat de toekomst van het volk Israël bepaalde. Straatarm en rouwend om haar man komt Ruth aan in Israël. Haar enige hoop is dat ze genoeg voedsel kan verzamelen om haar schoonmoeder Naomi en zichzelf te behoeden voor de hongerdood. Maar God heeft een groter plan met haar leven. Tussen alle mensen die haar behandelen als uitschot is er één man die haar nood ziet en hulp biedt. Deze Boaz kan zijn ogen niet van Ruth afhouden. Hij houdt zichzelf voor dat hij alleen maar zo vriendelijk is vanwege zijn familieband met Naomi, maar diep vanbinnen weet hij wel beter. 

Boeken voor bij de open haard, bestel ze via de BoekWijzer app!