BoekWijzer herontwerp – werk in uitvoering

Enige tijd geleden zijn we begonnen met onze plannen voor een Boekwijzer herontwerp. Met name om de vormgeving van onze populaire literaire app flink aan te pakken. Inmiddels hebben we de ontwerpfase verlaten en wordt er druk gewerkt om het design om te zetten naar een werkende app. BoekWijzer 2.0 is bijna klaar – dus tijd om iedereen te informeren.
BoekWijzer herontwerp

De speerpunten van het BoekWijzer herontwerp

  • Een nieuw, modern jasje met frisse kleuren en meer ruimte voor content.
  • Bij elk scherm is er zorgvuldig gekeken naar informatie-dichtheid en in welke situatie een hogere of lagere dichtheid gewenst is.
  • Interface elementen gaan aan de kant als dat gepast is, bijvoorbeeld door van het scherm te verdwijnen tijdens het scrollen.
  • Responsive design – layouts die beter schalen op verschillende formaten en beeldverhoudingen.

BoekWijzer herontwerp – nieuwe functies:

  • Een ‘home’ scherm dat een snel overzicht geeft van het meest recente nieuws, boeken en auteursinformatie.
  • Stel eenvoudig een alert in voor een radio- of televisieprogramma, zodat je nooit meer je favoriete programma hoeft te missen.
  • Kies tussen verschillende categorieën uit het aanbod van boeken die populair zijn bij Bol.com.

Inmiddels is het overgrote deel van de app klaar en kunnen we echt alle onderdelen testen. Dit is de fase waarin we kunnen kijken of de gedachte achter het nieuwe ontwerp ook echt klopt, of er gekke dingen gebeuren en dat alles wel snel en soepel werkt. Kortom: het gaat van statische ontwerpen en ideeën naar iets wat we echt uit kunnen proberen.

Over het algemeen zijn we heel blij met het resultaat, maar soms kom je ook wel eens iets tegen waarbij blijkt dat het ontwerp een klein beetje aangepast moet worden. Bijvoorbeeld, omdat het een probleem in de navigatie oplevert. Of het technisch net niet lekker presteert. Of omdat het domweg niet goed werkt op oudere versies van iOS of Android. Soms zijn het de subtiele verschillen tussen iOS en Android en wat gebruikers gewend zijn op deze platformen. Aangezien we beide platformen met één app en één ontwerp willen ondersteunen, zoeken we één oplossing. Maar wel een oplossing zonder dat we een compromis hoeven te sluiten.

Kortom, genoeg uitdagingen om de tanden in te zetten en genoeg succesmomentjes om het leuk te houden tijdens deze fase. Dus binnenkort lanceren wij een BoekWijzer app met een hoop nieuwe functies. U bent altijd op de hoogte van het laatste literaire nieuws en u heeft de ideale zoekmachine voor het vinden van een goed boek!

BoekWijzer herontwerp