BoekWijzer selecteert de 5 leukste Sinterklaasboeken, voor groot en klein

Zaterdag 18 november is het weer zover, Sinterklaas komt in het land. Daarom selecteert BoekWijzer de vijf leukste sinterklaasboeken, voor groot en klein. Tip: haal speculaas en pepernoten in huis, maak warme chocolademelk en kruip op de bank met deze vermakelijke boeken.

Verhaal voor kinderen én volwassenen

Sinterklaasboeken - Sinterklaas en de arme kindertjes Herman Finkers heeft het boek ‘Sinterklaas en de arme kindertjes’ geschreven. Een boek waarin de kenmerkende humor van Finkers volop aan bod komt. Een verhaal voor kinderen én volwassenen, over de ontmoeting van Sinterklaas met negen arme kindertjes op Sinterklaasavond. Natuurlijk laat de goedheiligman deze kinderen niet aan hun lot over.

 

Hilarische Sintverhalen

Sinterklaasboeken - Wat heeft Sint voor jou gekocht door Thomas Verbogt Sinterklaas is een fenomeen dat Thomas Verbogt al levenslang fascineert. Graag neemt Verbogt hem waar op straat, in huizen en in winkels. Veel van die waarnemingen zijn korte verhalen geworden, verwerkt in het boek ‘Wat heeft Sint voor jou gekocht’. Het zijn verhalen die typerend zijn voor het korte werk van Verbogt: hilariteit en melancholie gaan hand in hand, verbonden door verwondering.

 

Voor kinderen boven 7 jaar!

Sinterklaasboeken - Sinterklaas voor grote kinderen door Chariva Chariva heeft het boek ‘Sinterklaas voor grote kinderen’ geschreven. In dit boek komt naar voren wie Sinterklaas écht was, welke wonderen hij verrichtte en waarom hij heilig werd verklaard. Daarnaast zorgt het ervoor dat de waarheid geen koude douche wordt, maar een uitermate zachte landing. 'Sinterklaas voor grote kinderen' geeft het sinterklaasfeest een onverwachte, extra dimensie en zal het onthullen van het geheim voor veel ouders gemakkelijk maken.

 

Hoe woont Sinterklaas?

Sinterklaasboeken - Prentenboek Sinterklaas door Charlotte Dematons In het prentenboek ‘Sinterklaas’ heeft Charlotte Dematons 13 platen getekend vol Pieten. Op elke plaatje is ontzettend veel te ontdekken. Vanaf de omslag en het eerste schutblad tot aan het laatste schutblad vertelt het uitgebreid het verhaal rond vijf december. Nadat je het boek hebt gezien, weet je iets wat nog niemand wist, namelijk hoe Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten wonen in Spanje.

 

Leer 20 Nicolaas legendes kennen

Sinterklaasboeken - Sinterklaas, meer dan een één legende door René Klaassen In het boek ‘Sinterklaas, meer dan een één legende’ gaat René Klaassen op zoek naar de historische achtergrond van de Sint. Het boek zet Nicolaas tegen zijn achtergrond van bisschop in de vierde eeuw, van beschermheilige in verschillende culturen en religies in de middeleeuwen. Zo is de lezer beter in staat om na het boek gelezen te hebben, de achtergrondverhalen en hun waardevolle inhoud aan kinderen over te dragen.

 

Sinterklaasboeken

Laat op de BoekWijzer Facebook weten wat jouw favoriete Sinterklaas boek is! 

 

 

BoekWijzer selecteert de 5 leukste Sinterklaasboeken