De leukste kinderboeken om te lezen voor in de vakantie

BoekWijzer heeft een leuke selectie gemaakt van kinderboeken, voor alle kinderen die deze vakantie lekker willen lezen!

Leukste kinderboeken voor vakantie1. Totaal gesloopt

Totaal gesloopt is voor de leeftijd 8+. De familie Botermans krijgt onverwacht een erfenis. Bram weet daar wel raad mee. Maar zijn moeder vindt dat het geld verantwoord moet worden besteed: het huis wordt verbouwd. Zodra de werklui beginnen, gaat alles mis; de puinhoop is niet te overzien. Bram is totaal gesloopt en vraagt zich af of er nog iets te redden valt. Dan daalt het stof neer… wordt het verbouwen of verhuizen? Totaal gesloopt is geschreven door Jeff Kinney en vertaald door Hanneke Majoor.

Leukste kinderboeken voor vakantie2. Het geheime dagboek van Adrian Mole 13 3/4 jaar

Het geheime dagboek van Adrian Mole 13 3/4 jaar is voor de leeftijd 15+. Het leven van een puber is zwaar. Vraag dat maar aan Adrian Mole! Zijn ouders voeren de hond dronken en de buurman komt verdacht vaak langs bij zijn moeder. Adrian zelf is hopeloos verliefd op de onbereikbare Pandora. Hij is ervan overtuigd dat hij een intellectueel is, maar hebben anderen dat wel door? En kan iemand hem vertellen hoe je omgaat met pestkoppen, puistjes en een ontluikend libido? Het boek is geschreven door Sue Townsend en vertaald door Sylvia Witteman.

Leukste kinderboeken voor vakantie3. De waanzinnige boomhut van 117 verdiepingen

De waanzinnige boomhut van 117 verdiepingen is voor de leeftijd 7+. Andy en Terry hebben weer dertien waanzinnig grappige verdiepingen toegevoegd aan hun steeds groter wordende boomhut. Er is nu een minipaardjes-verdieping, een slaapfeestkamer, het Onderbroekmuseum en een Boomhutbezoekerscentrum! Het boek is geschreven door Andy Griffiths en Terry Denton.

Leukste kinderboeken voor vakantie4. Liefde is voor Losers

Liefde is voor losers is voor de leeftijd 15+. Verliefdheid, dat is helemaal niks. Dat doe je jezelf toch niet aan? Maar Phoebe komt erachter dat het nou niet bepaald een keuze is in ‘Liefde is voor losers’, een LGBTQ Young Adult-boek in de traditie van Bridget Jones. De vijftienjarige Phoebe vindt dat liefde maar voor losers is. Ze gaat er niet aan beginnen. Tenminste, dat denkt ze. Totdat ze Emma ontmoet, die al haar plannen en theorieën in de war schopt. Vlijmscherp en hilarisch schrijft Phoebe haar kijk op het leven en wat haar overkomt op in haar dagboek. Het boek is geschreven door Wibke Brueggemann.

Leukste kinderboeken voor vakantie5. Verlegen vrienden

Verlegen vrienden is voor de kleintjes vanaf 3+. Wil jij ook weleens liever alleen spelen?
Maurice de kleine octopus valt niet zo op. Hij is een beetje verlegen. Op een dag krijgt hij een uitnodiging voor een feest. Het liefst verstopt hij zich onder een koraalrif of blijft hij thuis. Maar als hij toch gaat, gebeurt er iets verrassends. Het boek is geschreven door Simona Ciraolo.

Dit is onze top 5 in verschillende leeftijdscategorieën. Heb een heerlijke zomervakantie allemaal.

Leukste kinderboeken voor vakantie