De meest populaire boeken voor in de schoen - geselecteerd door BoekWijzer

Het BoekWijzer team heeft de meest populaire boeken voor in de schoen gekozen. Uiteraard geven we een korte beschrijving bij elk boek. U hoeft het boek, dat u cadeau wilt geven, alleen nog maar even te gaan halen in de boekwinkel of online te bestellen. Wij wensen u alvast een fijne Sinterklaasavond.

Boeken voor in de schoen - De zeven zussen1. De zeven zussen geschreven door Lucinda Riley

De zeven zussen is het eerste deel van een zevendelige serie geschreven door Lucinda Riley. Er zijn zes zussen geadopteerd door dezelfde vader, Pa Salt. Pa Salt overlijdt onverwacht en laat voor zijn geadopteerde dochters brieven en andere aanwijzingen achter om op zoek te gaan naar hun herkomst. Waar komen zij vandaan en waarom zijn zij ter adoptie afgestaan? In ieder boek zal een van de zussen centraal staan. En in het zevende boek? De zevende zus ontbreekt, dus misschien gaat het over haar, of over die mysterieuze Pa Salt? De tijd zal het leren zodra alle delen gepubliceerd (en vertaald) zijn! De inspiratie voor het boek is afkomstig uit de legende van de Zeven Zussen, de Plejaden.

In het eerste deel van De zeven zussen staat de oudste dochter centraal. Maia d'Aplièse is als enige van de zussen niet uitgevlogen en woont nog op het landgoed in Zwitserland aan het meer van Genève, dat alleen per boot bereikbaar is. Zij vertaalt boeken uit het Portugees. Naast de brieven heeft Pa Salt na zijn overlijden een armillarium met zeven ringen in de tuin laten plaatsen. Op iedere ring staat de naam van een van de zussen (inclusief de zevende zus die er nooit is geweest), een citaat in het oud-Grieks en de coördinaten van hun geboorteplaats. Voor Maia leidt de reis naar Rio de Janeiro, waar haar grootmoeder nog steeds woont. In Rio ontmoet zij schrijver Floriano, die haar een aantal bijzondere dagen in Rio bezorgt en die haar steunt in haar zoektocht naar haar roots.

Boeken voor in de schoen - Blindganger2. Blindganger geschreven door Michael Ondaatje

1946: Londen herstelt zich van de blitzkrieg. De veertienjarige Nathaniel en zijn zus Rachel zijn door hun geliefde moeder Rose achtergelaten bij een raadselachtige "voogd" met de bijnaam De Mot. In eerste instantie denken ze dat hij een crimineel is maar ze groeien redelijk gelukkig op in de excentrieke wereld die hij creëert, vol kleurrijke vrienden die zich in de chaotische naoorlogse jaren op nogal ongebruikelijke wijze over hen ontfermen.
Twintig jaar later reconstrueert Nathaniel zijn bijzondere verleden, het opgroeien in de wereld van De Mot en het grote geheim van zijn moeder. Werkelijkheid, herinnering en verbeelding komen samen in deze prachtige roman van meesterstilist Ondaatje.

Boeken voor in de schoen - Stephen Florida3. Stephen Florida geschreven door Gabe Habash

Deze debuutroman van Gabe Habash gaat in feite niet over de worstelsport. Hoewel de nasleep van zijn blessure voor enige suspense zorgt, is dit eigenzinnige verhaal voornamelijk een karakterstudie van een jonge, eenzame student die "worstelt' met vriendschappen, verlies en seksualiteit.
Stephen Florida is worstelaar op een college in North Dakota. Het enige wat voor hem telt is het winnen van de titelbeker. Elke training, elke wedstrijd is een stap dichter bij de top en een stap dichter bij de waanzin. Met zijn onweerstaanbare stem neemt Stephen Florida je mee in dit claustrofobische verhaal over eenzaamheid, obsessie en de drang naar succes.

Boeken voor in de schoen - Ze hebben mijn vader vermoord4. Ze hebben mijn vader vermoord geschreven door Edouard Louis

In Ze hebben mijn vader vermoord van Édouard Louis keert de Franse literaire sensatie terug naar zijn bejubelde debuutroman Weg met Eddy Bellegueule. Met nauwelijks verholen woede, en in een prachtige stijl, probeert Louis te doorgronden wat zijn vader in zijn leven heeft moeten doorstaan. "Dit is het verhaal van mijn vaders leven en de gebeurtenissen die dat leven hebben verwoest, van zijn geboorte tot zijn naderende dood. Het is een poging om hem, en de wereld waarin hij leeft, te begrijpen. Dit is het verhaal van het onvermogen van een vader en zoon om met elkaar te praten. Dit is het verhaal van een man uit de arbeidersklasse, waarbij zijn verwachtingen, zijn geluk, zijn passies en zijn dromen langzaam maar zeker verpletterd worden door de samenleving. Een man, of een persoon, waar het in de literatuur bijna nooit om draait. Maar bovenal is dit een collectieve geschiedenis, een reflectie op de wijze waarop politiek en overheden onze lichamen direct beïnvloeden."

Boeken voor in de schoen - 't Hooge nest5. 't Hooge Nest geschreven door Roxane van Iperen

Tijdens de Tweede Wereldoorlog bestieren twee joodse zussen - Janny en Lien Brilleslijper - een van de grootste onderduikadressen in Nederland: 't Hooge Nest, een villa in 't Gooi. Terwijl de laatste joden in Nederland worden opgejaagd gaat het leven van enkele tientallen onderduikers zo goed en kwaad als het ging door, pal onder de neus van NSB-buren en nazikopstukken. Toch wordt het Nest verraden en de familie Brilleslijper belandt met het laatste transport in Auschwitz, samen met de familie Frank. 't Hooge Nest is een verhaal over moed, verraad en menselijkheid in barbaarse tijden, en brengt een ongekende geschiedenis met kracht tot leven.

Boeken voor in de schoen - Jij bent van mij6. Jij bent van mij geschreven door Peter Middendorp

Op een nacht vergrijpt Tille Storkema, een jonge boer en vader van twee kleine kinderen, zich bij een fietspad aan een zestienjarig meisje uit het dorp. De volgende ochtend wordt zij naakt en levenloos teruggevonden in een weiland.
Dertien jaar zal het duren voordat Tille eindelijk wordt gepakt en de waarheid met kracht zal doordringen tot de wereld, het dorp, zijn vrouw en zijn kinderen. Dertien lange jaren blijft Tille gewoon een boer, een echtgenoot en een vader. Tot aan het einde probeert hij een goede vader voor Suze te zijn, zijn kleine meid.
Maar er komt steeds meer druk op hem te staan. Het dorp smeedt zich wild aaneen tegen de vermeende daders uit het asielzoekerscentrum. Tille wordt geplaagd door ontwrichtende herinneringen. Onder zijn ogen bereikt zijn dochter Suze de leeftijd van zijn slachtoffer.

Boeken voor in de schoen - Lichte jaren7. Lichte Jaren geschreven door Elizabeth Jane Howard

De nadagen van het victoriaanse Engeland en de eerste onzekere jaren na het einde van de oorlog vormen de achtergrond van de vierdelige "Cazalet-kronieken" van Elizabeth Jane Howard, die de periode 1937-1947 omspannen. Deel 1, "Lichte jaren", begint eind jaren dertig, in de laatste gouden jaren voor het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. In de zomermaanden komen drie generaties van de familie Cazalet bij elkaar op hun familielandgoed vlak buiten Londen. Ze vullen hun dagen met kinderspelletjes in het bos, picknicken op het strand, gin-tonics in de tuin, feestmalen in de eetkamer. Het is een zonovergoten, onbekommerde tijd - maar onder de idyllische oppervlakte broeien er affaires en gefnuikte ambities; en de oorlog werpt zijn schaduw vooruit.

Boeken voor in de schoen - Tijden van vuur8. Tijden van Vuur geschreven door Kate Mosse

Carcassonne, 1562. De negentienjarige Minou Joubert ontvangt een anonieme brief in de boekhandel van haar vader. De brief is verzegeld met een opvallend familiewapen, en bevat slechts zeven woorden: Zij weet dat jij in leven bent.
Maar voordat Minou de geheimzinnige boodschap kan ontcijferen verandert haar lot voor altijd door een ontmoeting met de jonge hugenoot Piet Reydon. Piet heeft een eigen gevaarlijke missie, en hij heeft Minou's hulp nodig om de Cité levend te ontvluchten.
Religie zorgt voor steeds meer verdeeldheid in de Midi. Oude vrienden worden aartsvijanden en zowel Minou als Piet komt vast te zitten in Toulouse. Overal in de hele stad laait de spanning op. Als een lang verborgen document boven water dreigt te komen, raakt de machtige en wrede Vrouwe van Puivert geobsedeerd door het document. Het geheim dat het bevat zou haar macht kunnen vernietigen - en dat wil ze koste wat kost voorkomen.

boeken voor in de schoen