De zomer is in aantocht, vakanties zijn gepland!

BoekWijzer heeft een top 5 selectie gemaakt van boeken die straks liggend op de strandstoel gelezen kunnen worden! De redactie wenst alle volgers een hele fijne én zonnige (lees)vakantie toe, en uiteraard zullen wij jullie ook gedurende de zomer op de hoogte houden van alle literaire nieuwtjes.

Boekcover1. De Wolkenridder
Genre: Psychologische roman
Auteur: M.M Schoenmakers

Waar gaat het boek over:
Een redelijk succesvol planoloog van 49 jaar besluit uit zijn geriefelijke leven te verdwijnen en betrekt een plek bij een transformatorhuisje in het stadspark, als tussenstation op zijn reis. Maar het verleden blijft aan hem trekken. Steeds komt dat beeld bij hem terug van dat moment in de hal, de laatste keer dat jij met zijn vrouw sprak, zich omkeerde en vertrok. Ging hij uit zichzelf weg, of werd hij weggestuurd?

Boekcover2. Dertig dagen
Genre: Sociale roman
Auteur: Annelies Verbeke

Waar gaat het boek over:
Een Senegalese man (Alphonse) is met zijn geliefde Kat verhuisd naar de Vlaamse Westhoek. Ver weg van het drukke Brussel en het wisselvallige muzikantenbestaan is hij gelukkig met zijn eenmans klusjesbedrijf. Zijn klanten zijn lovend over zijn werk, en nog meer onder de indruk van hemzelf. Ze stellen zich open voor hem en hebben behoefte aan zijn adviezen. Maar Alphonse wil geen Jezus zijn, geen goeroe worden. Hij helpt omdat hij dat kan.

Boekcover3. Het liefdeslied van Queenie
Genre: Psychologische roman
Auteur: Rachel Joyce
Vertaling van: The love song of Miss Queenie Hennessy

Waar gaat het boek over:
Een hartverwarmende en ontroerende roman over de vriendschap tussen twee oude mensen. Wanneer Queenie Hennessy te horen krijgt dat Harold Fry dwars door Engeland loopt en op weg is naar háár, is ze verbijsterd. Ze had in haar brief uitgelegd dat ze ging sterven en tijd om op hem te wachten heeft ze niet meer. Een vrijwilliger bij het hospice stelt voor dat ze Harold nog een brief schrijft, waarin ze alles aan hem vertelt. Waarom ze twintig jaar geleden verdween zonder vaarwel te zeggen. Hoe Harold haar leven heeft veranderd, en zij zonder dat hij het doorhad het zijne.

Boekcover4. De ongelooflijke zoektocht van Millie Bird
Genre: Psychologische roman
Auteur: Brooke Davis
Vertaling van: Lost & Found

Waar gaat het boek over:
De ongelooflijke zoektocht van Millie Bird is een onweerstaanbare roman over drie mensen die verloren zijn en gevonden willen worden. Millie, Agatha en Karl vegen de vloer aan met alle gangbare conventies en ontdekken daardoor waar het in het leven precies om gaat. Millie is zeven wanneer haar moeder haar in een verwarde bui alleen achterlaat in een warenhuis. Vlakbij woont de 82-jarige Agatha Pantha. Sinds het overlijden van haar man is ze het huis niet meer uit geweest en vanachter het raam leeft ze haar boosheid uit op voorbijgangers, tot ze Millie langs ziet lopen.

Ondertussen ontsnapt de 87-jarige weduwnaar Karl de Typist in een moment van onbezonnenheid uit het verzorgingstehuis, op zoek naar avontuur. De drie ontmoeten elkaar en gaan samen op reis, dwars door Australië. Millie om haar moeder te vinden, Karl om te leren hoe hij een echte man moet zijn en Agatha omdat ze wil dat alles weer wordt zoals het ooit was.

Boekcover5. Drijfzand
Genre: Literatuur auteur
Auteur: Henning Mankell
Vertaald vanuit: het zweeds met als titel Kvicksand.

Waar gaat het boek over:
Drijfzand is geen boek over dood en ellende, maar over wat het betekent om mens te zijn. Ik heb een wandeling gemaakt van mijn kindertijd naar de persoon die ik nu ben. Ik vertel over de gebeurtenissen die voor mij bepalend zijn geweest en over personen die mij nieuwe perspectieven hebben aangereikt. Over mannen en vrouwen die ik nooit heb ontmoet, maar die ik graag had willen spreken. Ik vertel over liefde en jaloezie, over moed en angst. Over hoe het is om te leven met een levensbedreigende ziekte.

Lees de top 5 van BoekWijzer liggend op je strandstoel!