Drie boekverfilmingen die dit jaar op het witte doek verschijnen

Ook in 2018 zullen er weer mooie en spannende boekverfilmingen op het witte doek verschijnen. BoekWijzer tipt jou graag drie films die je in de gaten moet houden. Wij kunnen bijna niet meer wachten! 

Ready Player One

Ready Player One van Ernest Cline in 2018 op het witte doekEind maart zal de sciencefiction film 'Ready Player One' van Steven Spielberg op het witte doek verschijnen. Naar de gelijknamige bestseller van Ernest Cline. De film speelt zich af in 2044. De geïsoleerde tiener Wade Watts ontsnapt van zijn saaie bestaan wanneer hij inlogt op OASIS, een wereldwijd gebruikte virtuele utopie, waar gebruikers idyllische alternatieve levens kunnen leiden. Als de excentrieke miljardair die OASIS heeft verzonnen, komt te overlijden, stelt hij zijn enorme fortuin beschikbaar aan de winnaar van een grote virtuele schattenjacht. Wade gaat als één van de miljoenen gamers op jacht naar de schat en moet het al snel opnemen tegen grote bedrijven en andere tegenstanders die er alles aan doen om de schat als eerste te vinden.

Love, Simon

Simon vs de verwachtingen van de rest van de wereld van Becky Albertalli in 2018 op het witte doekDe verfilming van het boek 'Simon vs de verwachtingen van de rest van de wereld' komt uit op 15 maart 2018. De film zou eigenlijk dezelfde naam als het boek hebben, maar aangezien dit een erg lange naam is, hebben de makers het veranderd naar 'Love, Simon'. De film vertelt het verhaal van Simon, die op jongens valt, maar dit nog aan niemand heeft verteld. Daarnaast weet hij niet wie de anonieme klasgenoot is waar hij online verliefd op is geworden. De film laat zien hoe Simon een oplossing zoekt voor deze lastige situaties. Dit kan eng zijn en soms grappig, maar vooral levensveranderend voor Simon. 

Bel Canto

Bel Canto van Ann Patchett in 2018 op het witte doekDe boekverfilming 'Bel Canto', naar de bestseller van Ann Patchett uit 2008, komt dit jaar uit. Een beroemde Amerikaanse sopraan (gespeeld door Julianne Moore) reist naar een dictatoriaal land in Zuid-Amerika om te zingen op het privéfeestje van een rijke Japanse zakenman. Het feestje neemt angstaanjagende vormen aan wanneer guerilla’s de villa kapen en vrijlating van een paar strijdmakkers eisen. Een maandenlange gijzeling volgt waarin de terroristen en gijzelaars het met elkaar moeten zien te rooien.
 

Boeken op het witte doek