Er zijn al een paar literaire prijzen uitgereikt voor boeken in 2020

2020 is gestart en er zijn al een paar literaire prijzen uitgereikt. In vogelvlucht nemen wij u mee...

literaire prijzenLaureaat De Gouden Ganzenveer 2020

De prijs is toegekend aan Abdelkader Benali, hij schrijft romans, verhalen en poëzie, maar ook toneel en journalistiek werk. Bruiloft aan zee is zijn bejubelde en bekroonde debuut.

literaire prijzen

Mooiste Boekomslag

De mooiste boekomslag wordt ieder jaar door Libris georganiseerd en de mooiste omslag van 2019 wordt uitgereikt op 14 januari 2020. Dit jaar gaat deze prijs naar de omslag van Salomons oordeel van Robert Vuijsje. Het bureau Dog en Pony heeft de omslag ontworpen.

literaire prijzenBNG prijs

De BNG prijs is gewonnen door Willemijn van Dijk. Haar winnende roman Het wit en het purper is het verhaal van een van de voornaamste vrijgelatenen, die onbedoeld aan de wieg stond van het beruchte regime van keizer Nero – en daarmee van de ondergang van de dynastie.

literaire prijzenDe Awater poëzieprijs

Deze prijs is gewonnen door Mischa Andriessen, met zijn dichtbundel Winterlaken.
De Awater Poëzieprijs is de jaarlijkse poëzieprijs van poëzietijdschrift Awater ter waarde van € 500,- . Dat bedrag is weliswaar bescheiden, maar de symbolische waarde van de prijs is groot: ze representeert de waardering van de gezamenlijke poëziekritiek.
 

Dit zijn de literaire prijzen die in de maand januari worden uitgereikt. In de loop van het jaar brengen wij u op de hoogte van andere literaire prijzen die zijn uitgereikt.

literaire prijzen