Interfacedesign van mobiele apps - BoekWijzer's nieuwe look!

Het interfacedesign van mobiele apps blijft zich altijd ontwikkelen. De app markt blijft enorm groeien. Mobiele apparaten zijn voor velen de belangrijkste connectie met het internet. Maar het is niet alleen de populariteit van mobiele apps die is gegroeid. Ook de schermgrootte en de prestaties van de hardware verbeterd zich bijna dagelijks. Deze verbeteringen bieden ontwerpers nieuwe mogelijkheden en hier zijn nieuwe trends op het gebied van interactie- en visueel ontwerp uit voortgekomen. Onze ontwerpers volgen deze ontwikkelingen op de voet. Hoog tijd dus om onze eigen BoekWijzer app, de app voor liefhebbers van de Nederlandse literatuur, in een nieuw jasje te steken!

Interfacedesign van mobiele apps

In 2014 was bijna 60% van de bevolking over de hele wereld al in het bezit van een mobiele telefoon. Prognoses laten zien dat dit cijfer zal blijven groeien tot 67% in 2019. En zoals het gebruik van smartphones en andere mobiele apparaten is toegenomen, neemt in dezelfde mate ook de populariteit van mobiele apps toe. Steeds meer mensen willen snel en makkelijk toegang hebben tot de informatie op het internet. Een grote uitdaging voor ontwerpers is het maken van gebruiksvriendelijke apps waarmee je deze informatie makkelijk kunt bekijken.

App ontwikkeling bij BSL

BSL gaat met de tijd mee. Naarmate de populariteit van mobiele apps is gegroeid, is BSL steeds meer betrokken bij het ontwerp en de ontwikkeling van geavanceerde mobiele applicaties voor iOS en Android. Vaak in combinatie met online databases voor de levering van real-time content. Neem bijvoorbeeld Entoen Nu, onze educatieve app. Of DilemmaMatch, een unieke sociale media app die je helpt om te weten te komen hoe de wereld denkt over zaken die relevant zijn voor u. En net zoals we de eisen van de klant bij het ontwerpen van onze software op maat in de gaten houden, zo volgen we de veranderende trends in de app markt en nieuwe technologie op de voet. We zijn altijd op zoek naar manieren om onze eigen apps en de gebruikerservaring hiervan te verbeteren. Dat is de reden waarom we hebben besloten dat het tijd is voor een nieuw interfacedesign van BoekWijzer…

De BoekWijzer app van BSL

Wij denken dat het tijd is voor een facelift voor BoekWijzer! Met behulp van de Material Design Guidelines, dat ingaat op het interfacedesign van mobiele apps, hebben onze ontwerpers hard gewerkt aan een nieuwe, frisse en moderne interface. Maar het gaat natuurlijk niet alleen om design. Ons nieuwe mobiele interface-ontwerp zal een aantal nieuwe functies krijgen, zoals:

Enkele van de aanpassingen die we voor BoekWijzer hebben gepland…

  • Nieuwe schermontwerpen, met gebruik van primaire kleuren en een papier-witte achtergrond. Dit ‘frist’ het uiterlijk van de app op en maakt de inhoud makkelijker te lezen.
  • Kleurrijke banner op elke pagina, met grote afbeeldingen van boeken en auteurs als avatar en achtergrond. We gebruiken deze om het meest recente nieuws, of het meest recente boek laten zien.
  • Een nieuw startscherm, met het meest recente nieuws, boeken en auteursinformatie.
  • Een nieuwe ‘Boek van de Week’ functie – deel van de redactionele inhoud van het Literatuurplein.
  • Nieuwe schermontwerpen en lay-outs voor gebruikers van tablets.
  • Meer witruimte (voor grotere schermen). De nieuwe lay-outs hebben een minder ‘drukke’ look en een meer modern ontwerp.
  • Een nieuw sub-menu toegevoegd aan de categorie ‘Populair’ in ‘Boeken’. Kies hier zelf de best verkochte titels per genre op Bol.com.
  • Ongebruikte menu’s en opties worden ‘verborgen’ tijdens het scrollen, dit creëert meer ruimte voor de inhoud.
  • Compactere zoekresultaten, zodat er meer resultaten worden getoond.
  • De gebruiker kan waarschuwingen instellen in de radio/tv-agenda als zij een programma niet willen missen.

De ontwerpers van BSL leggen op dit moment de laatste hand aan de interface. Omdat we niet konden wachten om ons nieuw ontwerp te laten zien, geven we u alvast een voorproefje van wat er komen gaat! Daarnaast hebben we nog een paar ideeën voor andere nieuwe functies. Podcasts, video’s, interviews staan in de planning voor toekomstige releases.

Interfacedesign van mobiele apps – BoekWijzer’s nieuwe look!