Leesplezier in de zomermaanden

Leesplezier, typisch iets om in je vakantie aan toe te komen. Vakantie, eindelijk! Je neemt je voor, om nu eindelijk eens die stapel boeken met veelbelovende romantische, spannende of historische verhalen te gaan lezen. Was dat vorig jaar eigenlijk ook goed gelukt? Misschien niet? Dus een nieuwe ronde, met nieuwe kansen! Of heb je misschien niet voldoende inspiratie? Daar kun je bij geholpen worden via de websites Literatuurplein (Nieuwe boeken) en Must Read. En het kan nu ook digitaal, waarover straks méér bij onze boekentips. Ons advies is in ieder geval, als je een vakantie hebt geboekt of gaat boeken, leg je boeken klaar en zorg dat je er heerlijk ontspannen voor gaat zitten of liggen. Het is de moeite waard!

Een aantal vakantiegangers lezen een boek op het strand

Want wat is er nu heerlijker om weg te dromen in een pakkend boek, een emotioneel meeslepend verhaal of een fantastische thriller die je op het puntje van je ligbed doet belanden zonder dat je het merkt? Tip! Vergeet niet om je in te smeren :). Je leesplezier wordt nog verder verhoogd doordat je je (hopelijk) helemaal kan losmaken van je dagelijkse beslommeringen. Literair werk, non-fictie, gedichten of spannende thrillers helpen je dan om je ontspanning tot de hoogste kwaliteit te brengen. Daar kun je je trouwens goed op voorbereiden. Het kan soms ook wel een uitdaging zijn als je jezelf hebt voorgenomen om ‘veel’ titels te gaan lezen, want die moeten dan allemaal méé in de koffer.

Er is, juist voor de mensen die niet met hun boeken willen sjouwen, een speciale App gelanceerd: de VakantieBieb-app. Hiermee heb je direct toegang tot tientallen romans, non-fictie en allerlei spannende boeken.

De Bibliotheek heeft een lijst gepubliceerd met alle titels die digitaal te lezen zijn, onderverdeeld in kinderboeken, ouderboeken en boeken voor volwassenen. En dat is niet de enige plek waar je je digitale leeshonger kunt stillen.  En als je meer wilt weten over bepaalde titels en recensies wilt lezen dan zijn er vele websites waar je je mee kunt voorbereiden, zoals die leuke site van Kim de boekenbeschrijfster of Literatuurplein.

Leesplezier gegarandeerd voor jouw zomer en jouw vakantie. Hier komen onze aanbevelingen voor een aantal heerlijke vakantieboeken:

Leesplezier - De laatste mijl - David Baldacci

De laatste mijl (thriller/fictie)

Auteur: David Baldacci

Een boek over een ter dood veroordeelde man, een meeslepend verhaal dat z’n aantrekkingskracht behoudt. Ook is de schrijver erg enthousiast om het spannend(er) te maken.

Leesplezier - Het afscheid van de tropen - Dinah Jefferies

Het afscheid van de tropen (familieroman)

Auteur: Dinah Jefferies

Een intens en hartverscheurend verhaal dat zich afspeelt in Maleisië.

Leesplezier - Scoop! - Iris Houx

Scoop! (roman)

Auteur: Iris Houx

Een grappige (debuut) roman over liefde en zelfvertrouwen

Leesplezier - Anders - Andreas Steinheufel

Anders (kinderboek, v.a. 13+)

Auteur: Andreas Steinhöfel

Anders gaat over een jongen die door een ongeluk gaat lijden aan amnesie. Een indringend verhaal; het boek is met prachtige tekeningen geïllustreerd.

Leesplezier - Rotterdam Frontstad - Gerard Groeneveld

Rotterdam Frontstad (non-fictie)

Auteur: Gerard Groeneveld

Het bekende en vreselijke bombardement op Rotterdam, met veel persoonlijke verhalen en rijk voorzien van foto’s

Leesplezier - Een onmogelijke liefde - Christine Angot

Een onmogelijke liefde (roman)

Auteur: Christine Angot

Complexe maar zeer boeiende roman over familierelaties en hun geschiedenis. Erg fraai geschreven.

Leesplezier - Laaglandse remedies - Peter van Lier

Laaglandse remedies (gedichten)

Auteur: Peter van Lier

Een bundel met niet minder dan 58 gedichten, onderverdeeld in 3 hoofdstukken. Niet zomaar te behappen voor de ongeoefende lezer, maar zeer de moeite waard.

Leesplezier - De schaduwmannen - Jens Henrik Jensen

De schaduwmannen (thriller/fictie)

Auteur: Jens Henrik Jensen

Tweede boek met actie en spanning. Maar ook interessante personages en onverwachte plotwendingen.

Veel leesplezier namens BoekWijzer