Lezen voor de Lijst!

BoekWijzer stuitte recentelijk op een interessante website: www.lezenvoordelijst.nl. Nu het nieuwe schooljaar nog maar net van start is gegaan, vonden wij het de moeite waard om hier even aandacht aan te besteden.

Leerlingen uit het voortgezet onderwijs (en andere belangstellende) kunnen een gratis account aanmaken en krijgen dan toegang tot meer functionaliteiten zoals het maken van je eigen boekenkast, je leeslijst samenstellen en de mogelijkheid aantekeningen te maken bij (jouw) boeken. Er zijn verschillende leesniveaus voor de leeftijdscategorie 12 t/m 15 jaar en 15 t/m 19 jaar. Ieder niveau geeft een reeks van boeken die je kan lezen met een korte omschrijving waar het boek over gaat, leesaanwijzingen en waar je over na kan denken.

Niet alleen Nederlandse boeken maar ook Duits en Fries kunnen worden geselecteerd. Helaas geen Engelse boeken. Je kunt het boek aanvragen bij mijn bibliotheek, of natuurlijk bestellen via Boekwijzer.

Op de site Lezen voor de lijst kan op 2 manieren gezocht worden:
- Zoek een boek waarbij je kan filteren op genre of op een tag.
- De Leesniveaus waar je kan kiezen uit niveau 1 t/m 6.

Ook vind je er een boeken tip 5 en de meest bekeken boeken in een bepaalde periode op leeftijd of taal.
Kortom een site waar je als leerling de nodige inspiratie kunt opdoen om je boekenlijst voor dit schooljaar samen te stellen.

Lezen voor de Lijst!