Luisterboeken voor in de trein, in bed of misschien wel op vakantie!

Luisterboeken worden via diverse kanalen aangeboden, zoals Storytel, Spotify maar ook bij Bol en via de luisterbibliotheek. Dus de keuze is reuze!

Luisterboek groeit in populariteit

Volgens cijfers van 2019 luistert 18% weleens naar een voorgelezen boek of luisterboek. Dit is een stijging ten opzichte van 12% in 2018 en de 9% in 2016. De belangrijkste reden om te kiezen voor het luisterboek, is dat deze zich gemakkelijk laat combineren met andere activiteiten. Ook voelt luisteren naar een boek rustgevender dan lezen en voegt de voorleesstem een dimensie toe aan het boek. Last but not least, het is gemakkelijk te vervoeren.

Storytel luisterboekenStorytel

Storytel is een digitale abonnementsdienst, waarmee je audioboeken kunt luisteren op je telefoon. Je kunt dan onbeperkt boeken luisteren. Storytel werd in 2005 opgericht.

Spotify luisterboekenSpotify

Iedereen kent Spotify als muziekstream dienst, maar Spotify heeft ook boeken voor op het oor. Je moet wel even goed zoeken en een klein detail er staat voornamelijk Engelse literatuur op!

Bol

Ook Bol heeft boeken voor op het oor in abonnementsvorm beschikbaar via Kobo Plus. Hier heb je de keuze uit meer dan 400.000 boeken. Je kunt deze dienst via een app downloaden en 30 dagen gratis uitproberen.

Bibliotheek luisterboekenLuisterbibliotheek

Via een app krijg je toegang tot de luisterboeken van de luisterbibliotheek. Je moet natuurlijk wel lid zijn van de openbare bibliotheek!

Er is dus genoeg keuze als het gaat om luisterboeken. Bent je al lid van een van deze diensten of ken je nog een andere dienst? Laat het ons weten.

 

Luisterboeken voor in de trein, in bed of misschien wel op vakantie!