Podcast van Erik Jan Harmens met Stella Bergsma

Erik Jan Harmens spreekt met zangeres, columnist en schrijver Stella Bergsma over haar debuutroman Pussy Album, een uitgave van Nijgh & Van Ditmar. 'Bij de hoofdpersoon in het boek Pussy Album, Eva, betekent sodemieter op eigenlijk: kom naar me toe.'

Pussy Album

Eva van Liere, 37 jaar, lerares, vrouw, poëzieliefhebster, junk. Ze houdt wanhopig van het leven, maar ervaart dat niet als wederzijds. Ze verloor haar relatie en later haar werk, omdat ze het met een leerling deed. Ze kan zich niet herinneren of dat allemaal gebeurde om hoe ze is, of dat ze zo is omdat dat allemaal gebeurde.

StellaBergsma.nl

Stella Bergsma is schrijfster, opiniemaaktster, dichteres en frontvrouw van de band Einsteinbarbie. In 2013 verscheen haar bundel Cupcakes met gedichten en songteksten bij uitgeverij Lebowski en in 2015 vertaalde ze de gedichten van Charles Bukowski. Ze bedacht de term 'sletvrees'en schreef voor onder andere de Volkskrant, Opzij en Joop.nl columns over seks en andere ongemakkelijke zaken.

In maart 2016 verscheen bij uitgeverij Nijgh & Van Ditmar haar debuutroman Pussy Album, een spraakmakend boek dat lovende recensies kreeg van onder meer Jeroen Vullings, Sylvia Witteman en Marnix Verplancke.

Meer over Stella Bergsma op haar eigen website.

Stella Bergsma - Pussy album