Héél véél over literatuur

Overzicht van het nieuws
Nieuwsartikel
Blogartikelen
Zoekresultaat

Literair nieuws

Als literair liefhebber wil je natuurlijk op de hoogte blijven van het laatste literatuur nieuws. Hier helpt onze app je graag bij! Wanneer je BoekWijzer opent, vind je het meest recente nieuws van bronnen zoals, de Volkskrant en Literair Nederland. Het nieuws op onze app wordt de hele week bijgewerkt, waardoor je elke dag op de hoogte kunt zijn van het laatste nieuws.

Lees een artikel!

Kies één van de nieuwstitels om het volledige artikel te bekijken. Dit kan door op een nieuwstitel naar keuze te klikken, waarna je het volledige artikel kan bekijken. Via de knop bovenaan het scherm, kan je het originele artikel bekijken. Het oorspronkelijke artikel wordt in een nieuw browserscherm geopend. Gebruik de knop ‘Delen’ om je favoriete artikelen aan vrienden op sociale media kanalen te tonen, zoals Facebook en Twitter.

Lees een blogartikel!

Naast bestaande artikelen kunt u ook de BoekWijzer blogartikelen lezen. Het thema dat centraal staat is ‘literatuur’ en is vaak een actueel onderwerp. Van recente boekverfilmingen tot net uitgereikte literatuurprijzen. Wekelijks wordt er een artikel geplaatst, om u bij te praten.

Zoeken

Dit doe je door op het vergrootglas rechtsboven in het scherm te tikken. Typ dan het onderwerp waar je meer informatie over wilt hebben. BoekWijzer zoekt alle relevante artikelen voor je op en toont deze onder de tab ‘Nieuws’. Druk hierop en je kunt door alle geselecteerde artikelen bladeren. Wat wil je nog meer?

Overzicht van boektitels
Boekdetails
Bestel een boek
Zoekresultaat

Boeken, boeken en nog meer boeken!

Wist je dat BoekWijzer app bijna 630.000 boekbeschrijvingen bevat? Wanneer je de knop 'Boeken' kiest, toont BoekWijzer de ‘Meest verkochte’ titels op Bol.com, Libris en Blz. Je kunt ook kiezen voor ‘Best beoordeelde’ en ‘Nieuwste’ titels van de webshop. Als je op een item uit de lijst tikt, kan je meer informatie over deze titel bekijken. Ook het bestellen van boeken kan eenvoudig en direct vanuit de app.

Titelinformatie

De flaptekst, de uitgever, de taal, de beschikbaarheid en de prijs - al deze informatie kan je vinden wanneer je een boek uit de huidige selectie kiest.

Boeken bestellen

Door op 'Bestel' te drukken, kan je een boek uit je bibliotheek online bestellen bij de verschillende webwinkels van Bol.com, Libris en Blz. Als je een boek van een bepaalde auteur wilt ontvangen, of een titel wilt aanbevelen, dan is de 'Deel' optie altijd dichtbij!

Zoeken

Je weet al hoe zoeken voor literair nieuws werkt. Voor boeken werkt het gelukkig gewoon hetzelfde. Tik op het vergrootglas rechtsboven in het scherm en voer een deel van een titel of naam van een auteur in (je kunt zelfs gebruik maken van * als wildcard). Bijna alle 630.000 boeken kunnen worden gevonden. Het aantal gevonden titels wordt weergegeven onder de tab 'Boeken' en als je deze selecteert kun je bladeren door je selectie.

BoekWijzer: jouw onmisbare gids in de wereld van de Nederlandse literatuur!

Alle boeken van een auteur
Zoekdetail

Auteur, auteurs

Dus we hebben bijna 630.000 boeken in de aanbieding. Hoeveel schrijvers zijn er dan? Meer dan 290.000, en allemaal beschikbaar in BoekWijzer!

Van boek naar auteur

Ben je benieuwd welke boeken een auteur nog meer heeft uitgebracht? Vanuit de detailpagina van een boek kan je eenvoudig een overzicht van andere titels krijgen. Tik op de naam en je krijgt een uitgebreide lijst van zijn of haar boeken.

Zoeken

Elke auteur in BoekWijzer kan gevonden worden - net als boektitels en literair nieuws. Wanneer je zoekt op een auteur vind je zijn of haar boekentitels en alle gerelateerde nieuwsberichten. Er is geen betere en uitgebreidere Nederlandse literatuur bron dan BoekWijzer. Het beste van alles: je hebt hem altijd binnen handbereik. Waar je ook bent - in de boekhandel, de bibliotheek of thuis.