Feiten over het lezen van boeken

Hier is onze nieuwe infografics "Feiten over het lezen van boeken". De infografics geeft interessante informatie over favoriete boek genres, en wat is de meest gebruikelijke plaats om een boek te kopen. Maar ook kun je zien hoeveel uur men gemiddeld aan een boek lezen besteed en leest men e-books of hard copies. 

Als we kijken naar de boek genres, volgens het artikel van The Richest " De top 5 best verkochte boek genre" zijn romans het meest verkocht en is er in de USA in 2013 zo'n 1,438 billion mee verdiend. Op de tweede plaats komt het genre misdaad/spanning. Enkele voorbeelden zijn de boeken van John Grisham or Stieg Larsson die verdiende zo'n $ 50 million met " ‘The Girl With The Dragon Tattoo’ series. Religie staat op de derde plaats. Op de vierde plaats staat Science Fiction en Fantasy boeken, hier kunnen we denken aan de boeken over Harry Potter. Op de laatste plaats staat Horror. 

Volgens een onderzoek van Rasmussen geven 3 van de 4 Amerikanen nog steeds de voorkeur aan een hard copy boven een e-book. 

Als we kijken waar wordt er het meest een boek gekocht is dat in de boekenwinkel. 35% van de Amerikanen gaan naar een boekenwinkel, 18% koopt het in een willekeurige winkel en de rest download het gratis of betaald. 

Het laatste wat we kunnen zien is hoeveel uur wordt er gemiddeld gelezen. Volgens de World Culture Score index lezen Indiërs het meest, zij lezen gemiddeld 10 uur en 42 minuten per week. Engelsen spenderen de helft van die tijd aan het lezen van boeken. En de Koreanen? Die lezen gemiddeld slechts 3 uur en 6 minuten per week.

Infographics over het lezen van boeken